lidt om natur, foto, kunst, ferie og meget mere …

Krydstogt dag 11

scrabster

NIKON D40 (55mm, f/10, 1/400 sec, ISO200)
 • Udsigt over Scrabster

Meget tidlig tirsdag den 16. juni ankom vi til vor sidste destination på krydstogtet. Havnebyen Scrabster i det nordlige Skotland tæt på Orkney-øerne.

fyr NIKON D40 (75mm, f/7.1, 1/800 sec, ISO200)

 • Fyr ved havnen

canisbay NIKON D40 (18mm, f/10, 1/400 sec, ISO200)

 • Canisbay Kirk (på skotsk Kirk og ikke Church)

Første stop på dagens udflugt var ved Canisbay Kirk. En ældre og egentlig ikke særlig prangende kirke men grunden til at vi skulle besøge den, var nok nærmest den, at den britiske kongefamilie bruger den, når de holder ferie i den afdøde dronningemoders private ferieslot Castle of Mey lige i nærheden. Med henvisning til nogle fotos i kirken har den afdøde dronningemoder været en flittig gæst på stedet.

haettemaage NIKON D40 (180mm, f/5.6, 1/2000 sec, ISO360)

 • Hættemåge

johnogroats NIKON D40 (42mm, f/11, 1/500 sec, ISO200)

 • Turist ved John O’ Groats

John O’ Groats udmærker sig ved at være den landsby på det britiske fastland, som er længst væk fra Lands End. Det spøjse navn har den fået efter en hollænder, Jan de Groot, som i 1496 etablerede en bådforbindelse til de nærliggende Orkney-øer.

dunnethead NIKON D40 (18mm, f/10, 1/400 sec, ISO200)

Sidste stop på rundturen var Dunnet Head. Det er simpelthen det nordligste punkt på det britiske fastland. På billedet kan Orkney-øerne ses i baggrunden.

Inden vi skulle sejle hjemad mod København, var der tid til en spadseretur i den smukke natur tæt på havnen. De 2 første billeder i dette indlæg er eksempler herpå.

4 kommentarer til Krydstogt dag 11

 • Det var spændende at se billeder fra det nordlige Skotland! Hvor er det sjovt at en kirke hedder kirk på skotsk – det må vel være fra vikingerne? Din hættemåge er utrolig smuk – og turisten ser bekendt ud 😉

 • Kære Per.
  Madame fortalt at du, ligesom mig, er meget glad for Island. Så jeg måtte kigge forbi din blog. Og jeg kan se at jeg ikke er blevet skuffet. Sikken flotte fugle og naturbilleder du har taget. Vi har vist næste været samme tur, men færgen fra Hanstholm via Shetland/orkney, færøerne til Island og retur. Mit livs bedste rejse.
  Du har mange indlæg om turen, jeg har læst en del, med stor glæde, og resten venter.
  Hav en god dag.

 • hej turisten Per !
  jamen jeg bliver lidt misundelig over din rejse, må jeg nok indrømme….jeg har været i Irland og det var en dejlig rejse, og jeg kunne sagtens forestille mig, at Skotland ville være interessant…..og de der udsteder, du har været på, er nok ikke der, man normalt kommer og det må have været spændende at se st4der så langt ude……gode billeder….

 • @Madame,
  Jeg tror du har ret i, at det stammer fra vikingerne – syntes at kunne huske guiden fortalte noget om det – var lidt ukoncentreret – skulle jo fotografere 😉
  @Havehyrden,
  Velkommen til bloggen. Og ja det er dejligt på Island og selve rejsen var helt sikkert en af de bedste i mit liv – indtil nu da… 😉
  @Anita,
  Det rejseri er heller ikke så tosset 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

365 impressions
365 impressions
Nye kommentarer
Arkiver
Kategorier